Dag 9
Dag 9
Vandaag is het weer, alweer volledig opgeknapt gelukkig het zal vandaag zo'n 32 graden worden.
We gaan vandaag naar St Lucia een leuk plaatsje aan de kust vlakbij weer een wildpark.
Door Berrie steeds Sloesloeie genoemd, maar dit keer weet hij er helemaal niets van want je schrijft heel duidelijk Hluhluwe en kan me niet voorstellen dat ze deze combinatie van letters zo uitspreken :-) hoe dan wel, weet ik echter ook niet.
De afstand is 350 km , we besluiten om niet over de snelweg te gaan en onze Garmin navigatie het werk te laten doen door een mooie route binnendoor te nemen met het vermijden van onverharde wegen.
Jullie zien hem al aankomen, na zo'n 50 km is wederom het asfalt verdwenen, we hobbelen en ratelen over een harde zandweg welke wel op een wasbord lijkt. Volgens onze kaart van niet al te recente datum blijkt deze weg wel 150 km onverhard te zijn.
Dat gaat hem niet worden dus, we zoeken een alternatief zonder te hoeven terugrijden.
We zullen toch nog zo'n 30 km onverhard moeten rijden alvorens weer asfalt onder de banden te hebben en ook een stuk om rijden. Al na een paar km hebben we ineens toch asfalt en dat blijkt ook niet meer op te houden. M.a.w. we hoeven toch niet om te rijden. Geluk dit keer dus.
Het was een mooie rit, met als nadeel van het binnendoor rijden dat we nergens een restaurant om te lunchen tegenkomen. Dus moesten we de uit Nederland meegebrachte noodrantsoenen aanspreken, sultana's
Als we aankomen in Sr Lucia blijken we daar in een bijzonder fraai pension te verblijven. Een zeer luxe ingerichte villa. We blijven hier 2 nachten.
's Avonds heerlijk naar het dorp gewandeld en in een visrestaurant wezen eten.
We werden wel gewaarschuwd om op de terugweg uit te kijken voor Nijlpaarden die mogelijk dan door de straten lopen. En die jongens zijn levensgevaarlijk als je ze in de weg loopt.
Maar ook dat is gelukkig goed afgelopen.
Zo nu nog ff een paar foto's van de afgelopen dagen uploaden en dan slapen. Want morgen loopt om 6:00 uur de wekker af voor een drukke dag
Groetjes van ons
Weer geluk dat je asfalt krijgt on der je banden.
Had niet nog een keer moeten vastzitten.
Mooi verhaal weer....wacht met spanning op dag 10
Wat leuk om over jullie avonturen te lezen!
we zullen op Brechtje wat asfalt aanvragen!
St.Lucia echt kikken met die Nijlpaarden!