Avontuur door Zuid Afrika

Dag 3

Dag 3

Vanmorgen op tijd het bed uit, na een warme en regenachtige nacht.

Om 7:45 uur staat ons ontbijt klaar, was overigens prima.

Aankomende nacht verblijven we weer in deze lodge want vandaag gaan we de Panorama route rijden. Ongeveer 250 km.

Eerst gaan we nog wat boodschappen doen ondermeer een verloopstekker, want de 2 uit Nederland meegebrachte blijken niet overal te passen gek genoeg..

Ook gaan we tanken voor de eerste keer, lekker goedkoop hier, ongeveer €0,70 de liter.

Overigens is alles hier spotgoedkoop ongelooflijk gewoon, maar ze vragen hier daarentegen wel overal geld voor. Daarover later meer.

Als we de route beginnen komen we langs allerlei bezienswaardigheden vooral stroomversnellingen en watervallen, o.a de Mac Mac Falls, de Berlin Falls, erg mooi.

Ook gaan we naar Bourkes Luck Potholes een prachtige verzameling stroomversnellingen en watervallen die de rotsen hebben uitgesleten tot ronde gaten met daarin ronddraaiend water dit alles wordt gevormd door 2 rivieren die hier samen komen de Blyde en de Treur.

Op een bepaald moment van de route staat er een bord dat er wegwerkzaamheden zijn en daardoor is het asfalt verdwenen. Een 10 tal meters verder liggen er omgezaagde bomen over de weg waar we maar net tussendoor kunnen.

We rijden rustig verder van werklui of iets anders wat zou duiden op wegwerkzaamheden is echter niets te bekennen.

Als we ons na enige tijd afvragen of ze die bomen niet hadden bedoeld bij die wegwerkzaamheden en dat we gewoon op een zeer slechte onverharde weg rijden.

JA dus.....na 28 km over een zeer slechte weg waarbij onze Toyota regelmatig met de bodemplaat, uitlaat en wielophanging over de keien schraapt en door gigantische waterplassen moet, komen we eindelijk weer op een asfaltweg uit. Gelukkig heeft de auto geen zichtbare schade opgelopen.

Maar het was eigenlijk een verrassend mooie route waar we ook nog apen en de een of andere rundersoort midden op de weg tegenkwamen

Ook brengen we een bezoek aan het oude gouddelvers stadje Pelgrims Rest

Als we hier aankomen staat er een jongeman te wuiven dat we bij hem moeten parkeren.

Met de bedoeling natuurlijk dat hij op onze auto past en daar een kleinigheid voor krijgt.

Ok denken we geen probleem zo werkt het hier nu eenmaal.

Overal in het overigens leuke stadje wordt er gevraagd om geld, of om macadamias te kopen.

Als we na een uurtje terugkomen blijkt de jongeman onze auto ongevraagd te hebben gewassen en net nu we zo trots waren op onze witte auto die door de route inmiddels bijna rood was.

De auto zag er inmiddels nl uit alsof hij was ingezet bij het Afrika Korps van General Rommel :-)

Nu hadden we zo gedacht deze jongeman zo'n 10 Rand te betalen voor het onnodig bewaken van onze auto, dat is toch omgerekend zo'n €0,60 een gigantisch bedrag voor hem en voor ons natuurlijk.:-)

Maar hij presenteert ons een rekening van 160 Rand toch zo'n €10,00

Berrie weet het met humor en diplomatie toch terug te brengen tot 100 Rand we hadden er tenslotte niet om gevraagd

Goed gedaan Berrie........maar hoe zou het toch komen dat ik nog steeds het idee heb dat we zijn getild hahaha. €6,00 daarvoor eet je hier bv in een restaurant je buik vol.

Geweldig maar ook meelijwekkend om te zien hoe de arme zwarte bevolking hier zich in leven weet te houden. De mensen zijn al blij als je ze 1 Rand geeft €0,06 dus.

We vervolgen onze weg naar God's Window een plek waar je een gigantisch uitzicht schijnt te hebben. Helaas heeft God de gordijnen voor het raam dichtgedaan want er hangt een zeer dichte mist en verder dan 25 meter kun je niet kijken.

Het was een prachtige route en voor Alie en mij de eerste echte kennismaking met de prachtige natuur van Zuid Afrika.

Vandaag begonnen met het slikken van de malariatabletten want Morgenmiddag, overmorgen en dinsdag ochtend gaan we hopelijk echt de big 5 zien als het goed is.

Dan gaan we naar het Timbavati reservaat daar zullen we 4x een zgn Gamedrive maken in een open jeep met begeleiding van een gids, zelfs tot in het donker.

We overnachten dan in Shindzela Tented Safari Camp in luxe tenten.

Waarschijnlijk zal hier geen internet beschikbaar zijn, dus zal de volgende update niet eerder dan dinsdag plaatsvinden, moeten we daar wel internet hebben natuurljk.

Tot dan

Rene

Ja, 2aar je ook komt, probeert de bev9lking gekd van je los te krijgen.
Och, het is voor een goed doel.
Dat doel is buikjes vullen.

peter

leuk geschreven wat een mooie verhalen.
zal ook niet hans zijn wat hij meemaakt een echte lentjes.
ik herken dit.

Kees

Wat een leuk verhaal weer van jullie schitterende reis.
Je omschrijft het allemaal smakelijk Hans. Heel leuk om te lezen. Ik verheug me op het volgende verslag.
Gaat een bestseller worden als je straks alles bundelt en laat uitbrengen. "Uit het dagboek van ...."

Rob&10

Weer genoten van de verhalen , jullie maken wat mee ,fijn dat Berrie zo,n goede gids en onderhandelaar is,
goede reis , kijken uit naar het volgende reisverslag.

Henk en Ria

Leuk om te lezen, dit reisverslag! En voor de komende dagen: Geniet ervan en wees voorzichtig. groeten van ons.

Corriene Jansen van Bio

Geweldig dit, ik zit ook weer in Pelgrimsrest met de plaatselijke bevolking die op je auto let en hem ongevraagd wast. Bij ons precies hetzelfde . Haha